Zok gacko.jpg

Potvrda dobrog i sistemskog rada u ŽOK „Gacko RD Swisslion“ je stigla i danas. Naime, na svečanosti koja je upriličena u parohijskom domu u Gacku, a povodom izbora najboljih sportista i sportskih ekipa za 2023. godinu, ŽOK „Gacko RD Swisslion“ je ponio priznanje za najbolju sportsku ekipu Opštine Gacko u godini iza nas.  

Klub je u prethodnoj godini osvojio Premijer ligu BiH i Kup Republike Srpske, te se prvi put takmičio u kvalifikacijama za CEV Ligu štampiona na izuzetno jakom turniru u Zagrebu.

Gatačke odbojkašice su u minuloj godini ostvarile  istorijski rezultat u Evropi plasmanom u 1/8 finala CEV Kupa, drugog po snazi takmičenja na starom kontinentu.  

Srednji bloker gatačkog kluba Ana Gajić je proglašena za najbolju sportistkinju opštine Gacko za 2023, a libero ekipe Marija Koprivica za perspektivnog sportistu Opštine.

Trener ŽOK „Gacko RD Swisslion“ Saša Slijepčević je proglašen za najboljeg trenera, a predsjednik kluba Željko Tepavčević za najuspješnijeg sportskog radnika opštine Gacko.

Iz kluba ističu da će im danas osvojene nagrade biti podstrek za još bolje rezultate u vremenu koje dolazi.