radnici-gradjevina.jpg

Na 22. sjednici Skupštine grada usvojena je odluka o prihvatanju inicijative investitora kompanije „Nugo Holding“ Trebinje koja u pismu namjere preporučuje gradu Trebinju da 10 odsto izgrađenih stanova mogu kupiti mladi ljudi sa područja našeg grada, uz određene subvencije, koje će naknadno biti utvrđene.

„Smatramo da je pozitivna inicijativa ove komapnije“, kaže u obrazloženju načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Nataša Tučić.

S obzirom na to da je ranije najavljena izgradnja više od 2.000 stambenih jedinica, deset odsto je 200 stanova.

Vlada Republike Srpske je prošle godine ovoj kompaniji, koja je u vlasništvu porodice Andrić iz Norveške, prodala 32 hektara zemljišta za 964.000 KM, što je manje od tri KM po kvadratnom metru.

Kompleks koji bi da grade Andrići, predviđa izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Riječ je o projektu kompanije "Nugo holding", koja posluje u sastavu kompanije "Brova holding" iz Norveške, čiji su osnivači članovi porodice Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.