Skupstina.jpeg

Do lokalnih izbora više od pola godine, a u Trebinju politička situacija uzavrela kao da su izbori za koji dan. Sa lokalnih portala pljušte saopštenja, a u njima piše svašta, pljušte i uvrede, upada gdje ko stigne, a milioni maraka okosnica su svake političke priče. 

I onako visoke februarske temperature politika je dodatno podigla pa se svi pitaju kakva nas vrelina čeka u avgustu ili septembru.

On je milioner, otkrio je jedan. Ako sam ja milioner onda je on milijarder odgovorio je drugi. Ovaj prvi se opet javlja i kaže „on nema djela iza sebe“ drugi mu poručuje „izdrži legendo“ a hoće li građani izdržati niko se ne zapita. Pred naš mikrofon stala su oba.

Lideri jesu poveli ovo političko kolo kroz Trebinje no nije mnogo falilo da se u njega uhvate i članovi. Politički megdan poslije društvenih mreža najjači je za skupštinskim mikrofonom tamo jedni drugima saspu sve i svašta. Pred našim mikrofonom biraju se riječi.

I dok političke temperature u Trebinju ulaze u crveno u ostatku Hercegovine su tek iz nule tamo se sređuje što se srediti da u kući i oko nje. Bukne po koji požar najčešće u Gacku ali brzo se ugasi. Za komentar o političkim vatrama pitali smo i narodnog poslanika Iliju Tamindžiju.

Građani se sada mnogo ne miješaju, kratko kažu zanimljivo je samo da se ne otrgne kontroli. Dok gledaju političke ratovi akterima šalju poruke koje su i ovi slali jedni drugima „izdržite legende“.