Sastanak.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je sa direktorom Komunalnog preduzeća Milanom Mandrapom dogovorio da se, osim redovnih svakodnevnih aktivnosti, u narednom periodu detaljno čisti svako gradsko naselje, što će postati praksa za budućnost.

Ćurić je istakao da će svake sedmice na programu čišćenja biti po jedno ili dva gradska naselja u skladu sa potrebama i mogućnostima preduzeća Komunalno, a da će se uz to obavljati i svakodnevno redovno održavanje čistoće i zelenih površina.

"Radnici Komunalnog će od sutra, srijede do peka u potpunosti urediti naselja Tini i Mokri Dolovi. Narednih sedmica to će biti urađeno i u svim drugim naseljima. Takođe, nastaviće se svakodnevno održavanje čistoće, a ovo su samo dodatne aktivnosti kako bi naš grad bio još čistiji", naveo je Ćurić.

On je kazao i da će svako naselje imati, imenom i prezimenom, odgovornog radnika za čistiću svakog naselja pojedinačno i će se dodatne aktivosti sprovoditi tokom cijele godine.

"To će postati pravilo. Svi koji posjećuju naš grad imaju riječi hvale za održavanje čistoće, međutim, ona po meni i mojim saradnicima mora da bude na još većem nivou. Iz tog razloga će biti imenovani odgovorni ljudi koji će svakodnevno obilaziti ta naselja i ukazivati na potrebu za dodatne aktivnosti", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, u svakom naselju će biti postavljeni veliki kontejneri za odlaganje kabastog otpada kako bi se olakšalo građanima.

odrzavanje grada2.jpg

Direktor "Komunalnog" Milan Mandrapa rekao je da će ovo preduzeće objaviti detaljan plan dodatnih aktivnosti za svako naselje.

"Sutra počinje uređenje Mokrih Dolova i Tine. Otrpilike, neka tri dana nam trebaju da u potpunosti uredimo ta dva naselja. To podrazumijeva postavljanje kontejnera za kabasti otpad, uređenje zelenih površina, orezivanje drveća i pripremanje cvijećnjaka za proljećnu sadnju", pojasnio je Mandrapa.

On je rekao da svaki građanim može da se uključi u ove aktivnosti i to na način da u naredna tri dana kabasti otpad odlože u za to predviđene kontejnere i da odgovorno odlagaju kućni otpad.

"Naši radnici se trude da održavaju čistoću u cijelom gradu. Grad se širi i potrebe su sve veće. Osim radnika 'Komunalnog' tu su i radnici Javne ustanove 'Ekologija i bezbjednost' i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, bez čije pomoći ne bismo mogli da imamo ovako čist grad", naveo je Mandrapa.

odrzavanje grada1.jpg