Pdp.jpg

Nepunu godinu dana nakon što je PDP napustila Jelena Trivić i dio funkcionera i članstva prevukla u novosnovani Narodni front, druga po snazi opoziciona stranka u Srpskoj suočena je sa novim podjelama.

Ako je vjerovati potpredsjedniku te partije Igoru Crnadku u četvrtak i subotu održaće se unutarstranačke sjednice na kojima će se pomenuta partija, prema njegovim tvrdnjama, ograditi od aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

PDP će u četvrtak i u subotu imati istorijske, prelomne sjednice. PDP će potvrditi da je jedan od najistrajnijih lidera opozicionog bloka i konačno otkloniti sve dileme. Sve drugo bi od PDP-a napravilo samo još jedan vagončić u tragikomičnoj kompoziciji koju predvodi SNSD - napisao je Crnadak.

Poručio je ovo Crnadak prethodno optuživši stranačkog kolegu da je "Dodikov kandidat".

Imajući u vidu da je Stanivuković poručio kako neće odustati od kandidature i kako pobjedu ne dovodi u pitanje, uskraćivanje podrške matičnog PDP-a znači da će aktuelni gradonačelnik u "lov" na drugi mandat krenuti samostalno, a Banjalučani na glasačkom listiću imati najmanje tri imena - njega, te kandidate okupljene oko SNSD-a i opozicije.

Ukoliko rasplet najavljenih sjednica prevagne na Stanivukovićevu stranu, PDP će produbiti nesuglasice sa drugim opozicionim partijama, prije svega pomenutim Naordnim frontom te Listom Za pravdu i red Nebojše Vukanovića, a pored Stanivukovića, iz redova opozicije bi u takvom epilogu moglo da se kandiduje još nekoliko kandidata, o čemu je "Glas Srpske" ranije pisao.

Lider PDP-a Branislav Borenović za sada izbjegava izjašnjavanje vezano za nesuglasice unutar partije koju vodi, a koje svakim danom sve više dobijaju na intenzitetu.

Podsjećamo, uvod u sukob na relaciji Stanivuković-Crnadak bilo je nedavno samokandidovanje aktuelnog gradonačelnika, na koje su javno reagovali Crnadak i još jedan stranački potpredsjednik Milko Grmuša, koji je i odbornik u lokalnom parlamentu, a koji su pomenuto demantovali.

Stanivuković je kritike kolega nazvao "kokodakanjem", a Crnadak njega "Dodikovim čovjekom" uz niz drugih teških riječi poput one da su mu "pare udarile u glavu, a nervoza i bahatost nadjačali pristojnost i kulturno ponašanje".