oblacno.jpg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra ujutro će biti pretežno vedro i sunčano vrijeme, a tokom dana se očekuje naoblačenje sa zapada na istoku koje će usloviti slabu kišu, a na višim planinama snijeg.

U jutarnjim časovima oko rijeka i po kotlinama biće prolazne magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između minus dva i tri, na jugu do sedam, a najviša dnevna između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusovih, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH bilo prijatno toplo vrijeme iz sunčane periode i umjerenu oblačnost, a na jugu je bilo sunčano.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica minus tri, Han Pijesak sedam, Sokolac, Kneževo, Čemerno i Ivan Sedlo osam, Mrakovica devet, Gacko 10, Srebrenica 11, Sarajevo 12, Rudo 13, Bijeljina, Zvornik Bugojno, Livno i Sanski Most 14, Banjaluka, Višegrad, Prijedor, Ribnik, Srbac, Foča i Zenica 15, Doboj i Novi Grad 16, Trebinje i iroki Brijeg 18, te Mostar i Neum 19 stepeni Celzijusa, prenosi Srna.