Dodik putin.webp

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se za dva-tri dana sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.<

Dodik je rekao da oni koji govore o izolovanosti Republike Srpske vjerovatno misle da treba da sjedim u kabinetu američkog predsjednika Džozefa Bajdena i gledam kako on posrće.

"Gust je raspored sastanaka koje će imati. Nakon sutrašnjeg sa predsjednikom /Bjelorusije Aleksandrom/ Lukašenkom, za dva-tri dana slijedi sa predsjednikom Putinom, zatim sa predsjednikom Tatarstana", rekao je Dodik u intervjuu za RTRS i ATV.

Predsjednik Srpske je naveo da će nakon toga otputovati u Crnu Goru, gdje će se sastati sa predsjednikom crnogorske Skupštine Andrijom Mandićem.

Dodik je rekao da će potom otputovati u Antaliju na diplomatrski forum, koji će biti održan od 1. do 3. marta, gdje će se sresti sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i drugim predsjednicima koji dolaze na konferenciju.

On je podsjetio da će mađarski premijer Viktor Orban doći u Banjaluku u martu, nakon posjete političkim prijateljima u Sjedinjenim Državama.

Predsjednik Republike je naveo da će ova doplomatska aktivnosti trajati do aprila, što je značajno za Srpsku i njen status.

"Usput imam i mnoge razgovore koje ne bilježimo sa predstavnicima Brisela i nekih drugih zemalja", rekao je Dodik