Voda sa cesme.jpg

Na društvenim mrežama objavljen je račun iz jednog restorana na Kosmaju kod Beograda. Visoke cijene koje se na njemu vide nisu ono što šokira, već to što je naplaćena čaša vode sa česme. 

Na njemu se vidi da pivo od pola litre košta 340 dinara, hljeb 140, porcija špageta 1.090, pica 840, a porcija lososa 1.790 dinara.

Račun je plaćen 11.190 dinara. Međutim, ono što je privuklo najveću pažnju jeste da čaša vode sa česme košta 40 dinara. 

"Ćao, restoran na Kosmaju, pogledajte predzadnji red, čašu vode naplaćuju. U pitanju je klasična česmovača, da ne bude zabune", napisano je na Instagramu.

Brojni korisnici društvene mreže komentarisali su objavu.

"Da ste pitali u datom trenutku nekoga od zaposlenih zašto je to tako, vrlo rado bi Vam dali objašnjenje. Zbog čestih restrikcija vode ljeti restoran ima svoj rezervoar za skladištenje sanitarne vode. S tim da voda prolazi kroz taj dio uz pomoć hidrofora konstantno, a noću bude u samom rezervoaru ispravnost vode bude dodatno loša od već same loše procijenjenosti vode (ljudi koji žive u okruženju to odlično znaju). Voda na čašu se služi iz aparata koji možete i sami ugledati u šanku čak i iz restorana ukoliko sjedite u prizemlju", napisao je jedan korisnik i dodao:

"Da li sam restoran profitira na toj čaši vode? Naravno, da ne. Jer svako ko zna prostu matematiku to može i sam da izračuna".

"Hvala Vam na posjeti", "Majstore uzimaš terijaki rebarca i sojino mlijeko, takvim bih i vazduh naplatio", "Pa kad si platio račun 11.000 dinara ne vidim zašto ti je problem i tih 40... pa i oni tu česmovaču plaćaju. Sljedeći put nemoj piti vodu i biće ti savršen život", samo su neki od komentara, piše "Mondo".