trebinje grad 2.jpg

Promotivna kampanja "Sretenje u Trebinju" je uspješna, odziv turista je izuzetno veliki, a smještajni kapaciteti u gradu su popunjeni, rekao je Srni stručni saradnik za promotivne aktivnosti u Turističkoj organizaciji Trebinje Nikola Kokić.

"Akcija je juče počela, a nadamo se da će se taj trend zadržati danas i sutra. Na osnovu one pionir akcije koja je bila za sretenjske praznike prošle godine, čini se da je ove godine kampanja `Sretenje u Trebinju` još uspješnija", rekao je Kokić.

Prema njegovim riječima, smještajni kapaciteti u Trebinju su popunjeni, te ih raduje da je u vansezonskom periodu u februaru, koji je najslabiji mjesec kad je riječ o turističkom prometu, grad izuzetno dobro posjećen.

On kaže da je turistička organizacija Trebinje organizovala promotivnu kampanju "Sretenje u Trebinju", za sve turiste iz Srbije koji žele da posjete grad za sretenjske praznike od 15. do 18. februara, koja ima za cilj da animira sve one koji su odlučili da dođu u Trebinje kroz besplatne usluge koje su ponudili turistima.

"Ove godine smo organizovali besplatne turističke ture koje podrazumijevaju obilazak turističkih lokaliteta u Trebinju, vinarija i slično sa našim partnerima `Luks travel` agencijom, gđe će turisti besplatno moći da istražuju Trebinje i okolinu", rekao je Kokić.

On je dodao da je Muzej Hercegovine obezbijedio Dan otvorenih vrata, besplatan ulaz za sve turiste, pogodnosti je obezbijedio i turistički kompleks "Grad sunca", a turistima je omogućen određen broj besplatnih karata za korištenje zatvorenog bazena.

"Skoro svi kapaciteti Turističkog kompleksa `Grad sunca` su popunjeni, uglavnom turistima iz Srbije", rekao je Srni pr menadžer ovog kompleksa Dubravko Curać.

On je rekao da su povodom kampanje "Sretenje u Trebinju" ponudili 20 odsto popusta za ručak i večeru u restoranima u Varoš čaršiji i Etno-selu.

Curać kaže da su očekivali dobru posjetu turista, s obzirom na to da su i prošle godine imali veliki broj gostiju iz Srbije.

Turistički vodič Pavle Ekmečić rekao je Srni da je kampanja "Sretenje u Trebinju" uspješna, da su turisti oduševljeni Trebinjem, klimom, zanima ih vjerski turizam, kao i vinarije, a posebno pozitivne utiske stiču i zbog gostoprimljivosti ljudi.