konferencija rk leotar.jpg

U prostorijama RK "Leotar", inače najboljeg sportskog kolektiva u 2023. godini u Trebinju, pdržana je konferencija za medije povodom 15. kola Premijer lige BiH u kome trebinjski premijerligaš dočekuje "Borac" iz Banjaluke.

Nakon jesenjeg dijela prvenstva Leotar se nalazi na osmom mjestu sa 12 bodova sa po pet pobjeda i poraza uz dva neriješena meča i gol razlikom 520:520. Nova prinova u redovima Trebinjaca uz Nikolu Jovanovića je i Željko Šukić koji je izrazio zadovoljstvo što je došao u klub sa juga Hercegovine.

"Na najvećem mogućem nivou sam primljen od uprave i igrača. Moja karijera nije duga, ali nikad bolji doček nisam imao. Očekujem jednu lavovsku utakmicu u subotu i učinićemo sve da dođemo do pobjede", rekao je Šukić.

Trener Dragiša Koraćević je naglasio da su njegovi igrači dobro odradili pripreme i da spremno očekuju Borac.

"Svi igrači će biti spremni za subotu i smatram da ćemo se pokazati u dobrom svjetlu. Borac je veliki klub za respekt, sa dosta reprezentativaca i predvođen selektorom Smailagićem. Svojim radom i doprinosom svih ovih godina dajemo sebi za pravo da se nadamo dobrom rezultatu i protiv Borca i bilo koje druge ekipe", jasan je Koraćević.

Predsjednik Upravnog odbora Leotara Stevan Bekan se zahvalio svim novinarima koji prate rad RK "Leotar" i čestitao košarkašima Leotara na osvojenom Kupu Republike Srpske.

"Uspjeh košarkaša je i naš uspjeh jer kad i mi nešto osvojimo svi treba da se radujemo uspjesima koji se postižu u našem gradu. Iza nas je zahtjevna polusezona, ubitačan tempo srijeda-subota i na to smo navikli u prethodnom periodu i ostvarili smo veliki uspjeh plasiravši se u treće kolo EHF Kupa i osvajanjem Kupa Republike Srpske. Igranjem non-stop smo platili danak na kraju i u bodovno smo u zaostatku. Pred nama je polusezona izazova i smatramo da je trener sa svojim stručnim štabom pripremio ekipu i naš cilj je da učinimo sve da se plasiramo među četiri ekipe. U Kupu BiH nam je želja da se plasiramo na fajnal-for i da učinimo sve što je moguće da osvojimo Kup", poručio je Bekan.