Leotar igalo.jpeg

U finalu 46. "Kupa mimoza" u Igalu je FK "Berane" pobijedio ekipu Leotara nakon izvođenja penala, a u regularnom dijelu bilo je 2:2 (2:2).

Sva četiri gola data su u prvih 45. minuta, a pobjednik ovogodišnjeg Kupa mimoze je u oba navrata vodio.

Golove za Trebinjce dali su Stiven Marijage, Kolumbijac, nova akvizacija kluba iz Polica i Darko Đajić.

Leotar je na ovom turniru odigrao protiv FK "Arsenala" iz Tivta i izgubio 2:1, sa FK "Internacionmal" iz Podgorice odigrao je neriješeno 1:1, a u polufinalu je bio bolji od FK "Igalo" 1:0.

Treba istaći da je FK "Leotar" bio pobjednik ovog turnira 2019. godine kada je nakon izvođenja penala bio bolji rezultatom 4:3 od FK "Zlatibor" iz Čajetine.

Nakon utakmice trener Leotara Oleg Ćurić je istakao da je turnir dobro došao njegovoj ekipi pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Jako teška i zahtijevna utakmica zbog zgusnutog rasporeda i dvije utakmice u dva dana bez obzira na to što je u ovoj fazi intenzitet rada na visokom nivou. Odigrali smo četiri utakmice na turniru koje su nam poslužile da vidimo na kom smo nivou u ovom trenutku. Iako je rezultat bio u drugom planu,nismo imali sreće u finalu i na žalost smo izgubili na penale, ali sve u svemu smo zadovoljni", rekao je Ćurić.

FK "Leotar": Vidaković, Đajić, Maksić, Milić, Vasiljević, Cmiljanović, Tatar, Leko, Đuderija, Stiven, Kolak. Još su igrali: Šušnjar, Paranos, Glogovac, Spaić, Lakić.