Policija-znacka-motorola-MUP-RS-MH-1024x683-1.jpg

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv četiri policajca iz Osmaka jer su zloupotrebom ovlaštenja učestvovali u grubom zlostavljanju i tjelesnom povređivanju maloljetnika A.J., čime su počinili krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja.

Optuženi su komandir Policijske stanice u Osmacima Dejan Marković zvani Deša, krim inspektor Novica Popović i policajci Rajko Đurić i Dragan Milutinović.

"Oni su učestvovali u neopravdanoj i prekomjernoj upotrebi fizičke sile čime su, zloupotrebom ovlaštenja, počinili zastrašivanje i tjelesno povređivanje drugog, kao i postupali na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo", navodi se u optužnici, koju je objavilo Okružno javno tužilaštvo Bijeljina.

Oni su bez prisustva zakonom određenih osoba ispitivali maloljetnika.

"Dejan Marković zadao mu je udarac otvorenom pesnicom u predjelu lica i zatim ga zastrašivao oružjem. Zadao mu je dodatne udarce u vrat i ramena", navodi se u optužnici.

Dalje stoji da preostali optuženi nisu preduzeli nikakvu radnju kako bi spriječili da Marković tuče maloljetnika, kao i da mu je Đurić tokom ispitivanja počeo lomiti prste na ruci povlačeći mu jedan po jedan prst, a Popović i Milutinović su ga vozili u policijskom vozilu, pri čemu ga je Milutinović udarao u ruke i noge.