Kk leotar najava.jpg

U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" će u srijedu, 14. februara, održati finalna utakmica Kupa Republike Srpske u kojoj će KK "Leotar" dočekati KK "Borac" iz Banjaluke.

Treba naglasiti da je Leotar dva puta osvajao Kup i to 2003. i 2020. godine i to oba puta finale se igralo u Trebinju.

U KK „Leotar“ su svjesni činjenice da ne postoji veća motivacija za bilo koga od igrača nego da igraju u finalu najmasovnijeg takmičenja, Kupa Republike Srpske i da ga osvoje.

Predsjednik kluba Milutin Mastilović izražava nadu da će „Leotar“ osvojiti po treći put Kup.

„Nastojaćemo da organizacija protekne besprijekorno, Trebinje će biti odličan domaćin, a mi se nadamo da će naše vitrine krasiti još jedan trofej Kupa“, kaže Mastilović.

Trener Marko Ičelić ističe da i košarkaši i svi članovi kluba žarko žele da osvoje ovaj značajan trofej.

„Obećavam da ćemo izgarati na terenu, da ćemo pružiti veliku borbu i nadam se da će moji momci biti na visini zadatka. Borac je odlična ekipa, ali mi imamo snage i umijeća da osvojimo Kup“, rekao je Ičelić.

Kapiten ekipe Božo Đurasović kaže da je finale velika želja svakog sportiste i da je i on kao dječak sanjao da igra finale Kupa.

„Kada se počne sa karijerom svi mi sanjamo o finalima, o velikim utakmicama, o trofejima. Veći motiv od finala Kupa ne treba. Svjesni smo toga i nadamo se da ćemo se uz pomoć publike svi radovati u srijedu uveče“, dodaje Đurasović.

Svi oni zajedno su uputili poziv svim ljubiteljima sporta da dođu u srijedu u 19.00 časova da bodre svoje ljubimce u nastojanju da po treći put budu na postolju osvajača Kupa, a igrači će dati i posljednji atom snage na parketu sportske dvorane do pobjede.