izbor najboljih sportista trebinje 20245.jpg

Za najboljeg sportistu grada Trebinja u prošloj godini, kao i prethodnoj, proglašen je džudista Džudo kluba "Leotar" Božidar Vučurević, dok je najbolji sportski kolektiv Rukometni klub "Leotar".

Drugo mjesto u kategoriji pojedinaca dodijeljeno je članu Rukometnog kluba "Leotar" Đorđu Ratkoviću, dok su treće mjesto podijelili član Atletskog kluba "Trebinje" Marko Šuković i član Atletskog kluba "Leotar" Diana Kovač.

U kategoriji sportskih kolektiva drugo mjesto podijeli su Džudo klub "Leotar" i Košarkaški klub "Leotar", dok su treće mjesto podijelili Atletski klub "Trebinje" i Atletski klub "Leotar".

Džudista Leotara Božidar Vučurević rekao je da ovo nije samo njegov lični uspjeh, već i uspjeh njegove porodice, kluba, trenera i prijatelja koji mu godinama unazad pružaju podršku, bez koje ne bi napravio ovako velike rezultate.

"Džudo jeste pojedinačan sport, ali bez svih njih teško da bih postogao sve ovo. Posebno mi je drago što sam najbolji u svom gradu, ali naravno i što sam najbolji u Republici Srpskoj. Potrudiću se da ponovim 2023. godinu", naveo je Vučurević.

Bekan i vucurevic.jpg

Predsjednik RK "Leotar" Stevan Bekan kazao je da je iza ovog sportskog kolektiva sjajna godina, u kojoj su postigli velike uspjehe, među kojima je i po prvi put nastup u evropskom takmičenju.

"Najveće zasluge imaju stručni štab i igrači, koji su na terenu sve ovo zaradili. Ovo je posljedica jednog velikog rada i posvećenosti u proteklih šest godina i hvala svima koji nas podržavaju sve ovo vrijeme", naveo je Bekan.

On je kazao da je cilj RK "Leotar" u nastavku sezone u Premijer ligi osvajanje jednog od prva četiri mjesta, kako bi bio obezbijeđen plasman u evropsko takmičenje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje ponosno na svoje sportiste i sportske kolektive, na sve medalje koje su osvojili, rekorde koje su postavili i na napore koje ulažu kako bi postigli te rezultate.

"Izbor najboljih sportista je prilika da se zahvalim roditeljima, trenerima i svima koji stoje iza naših sportista. Bez njihove podrške ovi ljudi ne bi ostavarili ono zbog čega ih nagrađujemo, odajući im priznanje za sve ono što čine", naveo je Ćurić.

Ćurić je rekao da je Grad Trebinje tu da podrži sport i mlade talente, gradi sportsku infrastrukturu i stvara uslove u kojima će se novi šampioni rađati i rasti.

"Vi niste samo šampioni u svojim disciplinama, vi ste šampioni u stvaranju boljeg, zdravijeg i uspješnijeg društva. Grad Trebinje i ove godine nastavlja sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Završena je izgradnja reflektora na stadionu u Policama, završava se izgradnja stadiona sa vještačkom travom u bivšoj kasarni, a u toku je međunarno konkurs za izbor najboljeg idejnog rješenja za izgradnju nove sportske dvorane sa kongresnim centrom", poručio je Ćurić.

Prema njegovim riječima, svojevrsna kruna zajedničkog dosadašnjeg rada u oblasti sporta stigla je danas na adresu Grada.

"Prihvaćena je kandidatura Grada Trebinja za priznanje 'Evropski grad sporta za 2025. godinu'. Ovo će biti još jedno u nizu priznanja koje naš grad dobio u proteklim godinama i to, prvenstveno, zahvaljujući svima vama koji zajedno sa Gradskom upravom radite na realizaciji svih važnih projekata i programa", zaključio je Ćurić.

Na večerašnjoj manifestaciji uručene su i plakete i priznanja zaslužnim sportistima, sportskim radnicima i sportskim kolektivima.

izbor najboljih sportista trebinje 20242.jpg

Zlatna plaketa za životno djelo pripala je Zdravku Mrkonji, dok je priznanje "prijatelj sporta" dobio Veselin Zirojević-Zira.

„Ambasador sporta“ ove godine je atletičarka Vanja Spaić, dok je priznanje za sportskog radnika otišlo u ruke osnivača i predsjednika ŽFK „Leotar“ Vasa Mijanovića.

Priznanje za izuzetne rezultate u džudou pripalo je Vidaku Maljeviću, u tenisu Nataliji Sulaver i u plivanju i kajaku Mariji Kurtović.

Priznanja za ostavrene rezultate u 2023. dodijeljena su Kajak-kanu klubu "Trebišnjica" i Vaterpolo klubu "Leotar".

Priznanje za doprinos i razvoj atletike dobila je Ankica Barzut, za doprinos i razvoj šaha Šahovski klub "Tribunia" i za doprinos i razvoj ŽKK "Leotar 03" dobila je Jovana Milaković.

Na osnovu prijedloga pristiglih iz trebinjskih klubova proglašeni su i najperspektivniji sportisti Trebinja u 2023. godini, a to su: član Futsal kluba "Akademac" Aleksandar Okuka, član Atletskog kluba "Leotar" Srna Danojlić, član Vaterpolo kluba "Leotar" Marko Grgurević, član Plivačkog kluba "Leotar" Lena Radulović, član Atletskog kluba "Leotar" Nenad Krstović, član Džiu-džicu kluba "Leotar" Anđela Buđen, član Karate kluba "KBC" Stefan Koprivica, član Karate kluba "Trebinje" Tara Palikuća, član Škole fudbala "Alfa" Vuk Vujović, član Ženskog odbojkaškog kluba "Leotar" Sara Mijanović, član Kik-boks kluba "Leotar" Miloš Ninković, član Ženskog fudbalskog kluba "Leotar" Natalija Milošević, član Omladinskog streljačkog kluba "Leotar" David Pataki, član Omladinskog odbojkaškog kluba "Leotar" Milica Butulija, član Rukometnog kluba "Leotar" Dušan Tasovac, član Kluba vodenih sportova "Leotar" Igor Kundačina, član Kajak-kanu  kluba "Trebišnjica" Lara Spasojević, član Džudo kluba "Leotar" Nemanja Sorajić, član Ženskog rukometnog kluba "Leotar" Adrijana Ilić, član Košarkaškog kluba "Leotar" Vuk Vuković, član Ženskog košarkaškog kluba "Leotar 03" Jovana Suvajac, član Fudbalskog kluba "Leotar" Ivan Kovačina, član Kluba fudbala "Leostars" Damjan Dreč i član Džudo kluba "Hercegovina" Uroš Ratković.

Organizatori manifestacije "Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja za 2023. godinu" su Grad Trebinje, javna ustanova "Trebinjesport" i "Glas Trebinja".

izbor najboljih sportista trebinje 20243.jpg

izbor najboljih sportista trebinje 20241.jpg