ilon mask.jpg

Biznismen Ilon Mask saopštio je da će u narednih par mjeseci prestati da koristi svoj broj telefona, a kako navodi “Independent”, to je pokušaj milijardera da promoviše nove opcije na platformi X.

Čini se da će ova opcija biti dostupna samo onima koji plate premijum verziju ove društvene mreže, a njeni korisnici će moći da obavljaju audio i video pozive.

„Za nekoliko meseci ću ukinuti svoj telefonski broj i koristiti X samo za tekstualne i audio i video pozive“, objavio je Mask.

X (Tviter) platforma je prošle godine zvanično počeo s uvođenjem mogućnosti audio i video poziva, a samo oni koji su pretplaćeni mogu upućivati pozive.

Pozivi nisu šifrirani, za razliku od onih na mrežama sa sličnim uslugama, kao što su “WhatsApp” ili “Apple FaceTime”.

X platforma nudi mogućnost koja se naziva “poboljšana privatnost poziva”, za koju su naveli da pomaže u zaštiti privatnosti.

To znači da su samo IP adrese pozivalaca skrivene jedna od druge i da pomenuta opcija mora uvijek biti uključena. Nije poznato koliko su audio i video pozivi popularni na mreži X, ali nakon što su ovi pozivi omogućeni prošle godine, Mask je više puta pokušavao da ih promoviše, piše “Independent”.

Poručio je da je mogućnost ovih poziva deo njegovog plana da društvenu mrežu pretvori u “aplikaciju za sve”, navodi britanski list