Rk leotar pripreme2.jpg

U posljednjoj utakmici pred početak Premijer lige BiH, RK "Leotar" je pobijedio Stjesku iz Nikšića, člana Prve lige Crne Gore rezultatom 38:21 (22:11).

Budući da su u prvom proljećnom kolu slobodni, a naredne subote u goste im dolazi RK "Borac" iz Banjaluke, Trebinjci su iskoristili priliku da sa mladom ekipom iz Nikšića odigraju utakmicu, a trener Dragiša Koraćević dao je priliku svim igračima koji su bili u rosteru.

Utakmica je bila malo jači trening, ali se vidjelo da su Trebinjci spremni i da su Željko Šukić i Nikola Jovanović velika pojačanja za Leotar u nastavku prvenstva.

"Naš cilj je da izborimo Evropu, odnosno jedno od prva četiri mjesta. Biće teško, ali nije nemoguća misija. Željko i ja smo odlično primljeni od ekipe i samo da nas ne prate povrede", jasan je Jovanović.

Rk leotar pripreme1.jpg

Trener Dragiša Koraćević je naglasio da je zadovoljan generalnom probom.

"Iako smo tokom priprema imali nekih zdravstvenih problema, zadovoljan sam kako je proteklo. Na ovoj utakmici nisu igrali Stanković, Knežević i Milojević, ali će oni biti spremni za Borac. Očekivanja su uvijek velika i idemo iz utakmice u utakmicu. Želja nam je da rastemo i nadam se da ćemo igrati rukomet sa početka prvenstva. Cilj nam je da stignemo četvrto mjesto i biće borba za svaki bod. Što se tiče Kupa BiH, u četvrtfinalu očekujemo protivnika i učinićemo sve da probamo da po prvi put dođemo na završnicu Kupa. Ako uspijemo da se plasiramo onda je sve otvoreno", rekao je Koraćević.

RK "Leotar": Savović, Veraja 2, M. Ninković 2, Ratković 3, Parežanin 7, Kukić 3, Anđušić 1, A. Ninković 2, Pavičić 2, Petrović, Tepić 4, Jovanović 4, Šukić 4, Uljarević 4, Turnić. Trener: Dragiša Koraćević.

RK "Sutjeska": Bojani, Pejović, Radović 1, J. Ćorović 7, Svinović 1, Zmajević, L. Ćorović 6, Šljukić 1, Lončar 5, Marušić, Uskorović, Peković, Jelušić. Trener: Božo Mušikić.