Instagram.webp

Naišli ste na nečiji stori na Instagramu, i hoćete da ga sačuvate. Da li ta osoba može da sazna da ste napravili skrinšot?

Otkako su Instagram storiji uvedeni, oprečne su bile informacije o ovom pitanju. Ponekad je to bilo zbog neobaviještenosti korisnika, a ponekad i, ruku na srce, zbog toga što je sama aplikacija umjela da baguje dok su se isprobavale nove stvari, i dok su programeri radili svašta u pozadini.

Definitivan odgovor je ovaj: Instagram neće obavijestiti korisnika da ste skrinšotovali njegov (ili njen) stori. Istovremeno, ni vi ne možete da znate da li je neko skrinšotovao vaš stori.

Isto važi i za skrinšotovanje nečijeg profila, ali stvari postaju malo komplikovanije kada je u pitanju skrinšotovanje poruka.

Ako se dopisujete sa nekim i on(a) vam u DM pošalje običnu tekstualnu poruku, to možete da skrinšotujete bez bojazni. Međutim, ukoliko vam je neko poslao sliku ili snimak koji su podešeni da nestanu (ne sačuvaju se u četu) i vi to skrinšotujete, korisnik će biti obaviješten.