vukanovic-petrovic-min.jpg

Potpredsjednik SNSD-a Luka Petrović rekao je da je predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović milioner, budući da su prihodi njegove političke stranke na godišnjem nivou oko 400.000 KM, što je tokom mandata oko 1.600.000 KM.

Petrović je u objavi na "Fejsbuku" napisao da njegove tvrdnje o prihodima, Vukanović nije demantovao.

"To je Nebojša Vukanović koji nikome ne podnosi izvještaje, a njegov demanti je samo potvrda da je naplatio 1.600.000 KM", poručio je Petrović.

Kako kaže, nijedan odbornik, poslanik i član Liste za pravdu i red ne zna za trošenje ovih prihoda.

"Sve je pod velom tajne. Međutim, Vukanović redovno obilazi zapadnu Evropu, nakon čega, onako slučajno, na sarajevskim medijima iznosi čitav niz optužbi na Republiku Srpsku", poručio je Petrović.

Petrović je Vukanovićevu politiku nazvao narcisoidnom i egoističnom, navodeće da ona nije za Trebinjce.

S druge sterne, u demantiju na Petrovićeve tvrdnje, Vukanović kaže da je svaki dinar i marku u životu zaradio pošteno i marljivo, radeći razne poslove.

"Nisam ništa od države ukrao, nikog reketirao, ucjenjivao, otimao, sve obaveze sam uvijek ispunio, nisam dužan nikom i velika je stvar što sam okupio malu ali odabranu, sjajnu lekipu ljudi na koju sam jako ponosan. Izborili smo se da nas niko od domaćih tajkuna i moćnika nikada nije ni marke pomogao", napisao je Vukanović.

Tvrdi da je trećinu sredstava koja je dobio iz budžeta podijelio u dobrotvorne svrhe.