Dodik vucic.jpg

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je uvijek imao fer odnos i prema BiH i prema Republici Srpskoj i da je uvijek govorio da Srbija poštuje integritet BiH, ali i da voli Republiku Srpsku.

-Poštujemo integritet BiH, volim Republiku Srpsku i ni od koga neću da to krijem. Nikada ničim nismo stali na žulj nikome u Bosni i Hercegovini. Nikada ni jednom izjavom - izjavio je Vučić gostujući na TV Hepi.

On je to rekao odgovarajući na stavove kako "toleriše (predsjednika Republike Srpske Milorada) Dodika i Republiku Srpsku" i dodao da je uvijek ukazivao poštovanje Republici Srpskoj, kako Miloradu Dodiku, tako i opoziciji.

-Čuj „toleriše Dodika“'. Kao da je Dodik malo dete, pa treba neko da ga toleriše ili da ga ne toleriše. I uvek sam pokazivao poštovanje prema Republici Srpskoj i prema Dodiku, ali prema svima u opoziciji. Od Draška Stanivukovića, Jelene Trivić, Branislava Borenovića, ljudi iz SDS-a, svih. Dakle, od Mirka Šarovića do svakog drugog - poručio je Vučić.

On je rekao da sa Dodikom ima korektan odnos i da su napravili dogovor da nikada "ne sme da se dogodi granica na Drini".

-Taj dogovor imamo i sa svima drugima u Srpskoj. Ne sme da se dogodi da dođe do podela između Srba, kakvu smo imali između Miloševića i Karadžića i Mladića - ukazao je Vučić i dodao da Srbi danas ne dozvoljavaju da ih tako strane službe svađaju međusobno, kao što je bio slučaj devedesetih.

Iz tih razloga, kaže Vučić, danas je nemoguće vidjeti da iko iz zvaničnog Beograda govori išta loše o srpskim političarima u regionu, kao što su Milan Knežević, Andrija Mandić ili Milorad Dodik.

-Ne moram ja uvek da budem saglasan s onim što Dodik radi. Ali nikada to od mene nećete čuti javno. Nikada. Zato što se tako ponaša neko ko odgovara prema svom narodu - rekao je Vučić. On je poručio da nikada ništa loše nije uradio prema BiH, već naprotiv, uvijek je pozivao da se izgradi više puteva prema Tuzli i Sarajevu.

Vučić je istakao da želi i da se Bošnjaci iz Srbije, gdje god da žive, spoje sa BiH i poručio da će Srbija svoje krakove puteva ka BiH završiti, ali ne smatra da će ti putevi biti završeni i sa strane BiH.

On je ocijenio da je nedostatak puteva iz BiH ka Srbiji nastavak "austrijske i Titove politike", jer u tim vremenima nisu bili izgrađeni dobri putevi ka Srbiji.

Vučić je istakao da je priča o 40.000 glasača iz Republike Srpske koji su glasali u Beogradu, koja se pojavila neposredno poslije izbora, trebalo da bude politička poruka "Republika Srpska nam (Srbiji) nije potrebna".