vladimir-putin

Najnovije rusko oružje nadmašuje NATO analoge, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin koji je doputovao u radnu posjetu Tuli.

On je kazao da je rad ruskih odbrambenih preduzeća i vlasti usmjeren na podršku vojnika koji se bore na liniji fronta.

- Da biste danas bili uspješni na bojnom polju, neophodno je da brzo i adekvatno reagujete na događaje na bojnom polju. Uspješan je onaj ko brzo reaguje na te sisteme za uništavanje, izviđanje i onesposobljavanje koje koristi protivnik, ko brzo na to reaguje, ali ne samo da pronađe mogućnost da ih onesposobi, nego i da napravi svoje, efikasnije sisteme - rekao je ruski lider na sastanku sa učesnicima foruma "Svi za pobjedu" u Tuli.

Kako je istakao, to su odlike današnje oružane borbe.

- Naša odbrambena industrija ovdje pokazuje i dobar tempo i kvalitet rada. Naravno, ako uporedimo savremeno NATO naoružanje i oružje iz posljednjeg perioda sovjetskog vremena, ono po nekim karakteristikama zaostaje. I to ne uvijek. Ali ako uzmemo u obzir naše najnovije naoružanje, ono očigledno sve nadmašuje, to je očigledna činjenica - poručio je Putin.

Po riječima Putina, proizvodnja oklopne zaštite za borce u specijalnoj vojnoj operaciji porasla je deset puta.

U posljednjih godinu i po dana u vojno-industrijskom kompleksu Rusije otvoreno je preko 520.000 novih radnih mjesta, saopštio je ruski predsjednik.

- Preko pola miliona radnih mjesta. Ali nisu ljudi samo tamo došli da dobijaju platu, svi oni rade i to veoma vrijedno. Rade u dvije, a u nekim mjestima i u tri smjene - rekao je ruski lider.

Kako je istakao, odbrambeno-industrijski kompleks obuhvata 6.000 preduzeća u kojima radi 3,5 miliona ljudi.