Rukovodstvo snsd.jpg

Pomoćnik državnog sekretara SAD Džejms O'Brajan je došao da unese nestabilnost i nemir u BiH i hoće da sruši dogovor iz Laktaša, rekao je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik.

- O'Brajan nije tumač Dejtonskog sporazuma. Lažno se predstavlja kao neko ko je moćan. U Dejtonu je bio obično piskaralo - naveo Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik kaže da je O'Brajan potvrdio podaništvmo muslimanima.

- Ne postoji državna imovina i O'Brajan je govorio izmišljene stvari - naveo je Dodik.

Dodik je ponovio da je Dejtonskim sporazumom predviđeno da su samo Srpska i FBiH ovlaštene da tumače ovaj sporazum.

- O'Brajan se nigdje ne spominje. Njegova današnja uloga je da unosi nemir. Ono što je O'Brajan danas saopštio slušamo mjesecima od bošnjačkih političara. Pored Ukrajine, Gaze i Jemena kao aktuelnih tema svjetske politike, O'Brajan je našao za shodno da dođe u BiH i remeti odnose - izjavio je Dodik.

Dodik navode da ako iko radi na rušenju Dejtonskog sporazuma, to su SAD.

- Mi smo samo za ustavnu BiH i to nema nikakve veze sa secesionističkom politikom, kako to želi da predstavi O'Brajan - kaže Dodik.

Dodik je rekao da Srpska nije u finansijskoj krizi kako O'Brajan to hoće da pokaže.

- SAD ovdje prave najveću brljotinu i hoće da naprave unitarnu BiH koju mi nećemo. Srpska nema namjeru da ostane u antiustavnoj BiH u kojoj se krše njena prava. Termin državna imovina je izmišljen termin, to su izmislili muslimani. Ukoliko neko potegne pitanje naše imovine, sastaće se Narodna skupština i raspravljaće o tom statusu - poručio je Dodik.

Dodik je istakao da ako nema teritorije Republike Srpske, onda nema ni Srba.

- Ja neću dozvoliti da se ovaj grad i Republika iseli, borićemo se. Amerika ima atomsku bombu, mi imamo ljude - naglasio je Dodik.

Dodik je ponovio da je Srpska protiv članstva BiH u NATO.