Albanci napad na srbe.jpg

Takozvana kosovska policija upala je danas u objekat Privremenog organa opštine Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Zastava Republike Srbije uklonjena je sa ovog objekta, a vozila tzv. kosovske policije upala su i u dvorište PO opštine Istok koji se nalazi u Osojanu.

- Veća grupa policajaca upala je oko 10 časova u Privremeni organ opštine Peć. Radnici koji su se našli u tom trenutku u zgradi su još uvijek unutra i trenutno je ispred okupljen mali broj građana Goraždevca kojima policija ne dozvoljava da priđu bliže prostorima Privremenog organa. Nemamo više informacija šta se dešava unutra. Skinuli su zastavu Srbije koja je bila na ulazu - rekao je za Kosovo onlajn novinar Radio Goraždevca Milić Petrović.

Opkoljena je čitava zgrada Doma kulture u Goraždevcu, a na centralnom trgu okupljen je veći broj građana.

Policija stoji ispred ulaza u Radio Goraždevac i ne dozvoljava novinarima da stoje ispred ulaza vrata.

Kako KiM radio saznaje, u Osojanu je nakon upada policije prekinuta nastava, pa su djeca puštena kući.

Navodi se i da su pripadnici tzv. kosovske policije ušli i u poštu i lokalnu ambulantu koju koriste stanovnici povratničkih sela u Osojanskoj dolini.

Prištinska policija upala je i u prostorije Privremenog organa opštine Klina koje su smještene u mjestu Vidanje i privela na razgovor predsjednika ovog organa i njegove saradnike.