Policija rs.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 31. januara 2024. godine, završili operativnu akciju kodnog naziva „Bonus“ u kojoj su ukupno oduzeli 314,7 gr. bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, 259,9 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, 4,5 ml tečnosti smeđe boje, koja svojim izgledom asocira na ulje kanabisa, tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Operativna akcija se sprovodila od 25. decembra 2023. do 31. januara 2024. godine i bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 31. januara 2024. godine izvršili pretres kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i putničkog automobila koje koristi lice inicijala Ž.I. kod koga je pronađeno i privremeno oduzeto 4,5 ml tečnosti smeđe boje koja svojim izgledom asocira na ulje kanabisa. Takođe, izvršena je pretraga gradskog mezarja u kome je radnjom uviđaja izuzeto 259,9 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu i dvije vage za precizno mjerenje.

Policijski službenici su, takođe, izvršili pretres na dvije lokacije u opštini Bileća koje koristi lice inicijala R.I. kod koga nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

U okviru akcije, tri lica su lišena slobode i dokumentovana su tri krivična djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. i dva krivična djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju policijski službenici će podnijeti četiri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv četiri lica.