pjesnici i gimnazijalci trebinje.jpg

U Trebinju je danas održan poetski čas "Dučićevim stazama" s ciljem podrške pjesničkim talentima trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić", u kojem su učestvovali članovi Udruženja književnika Republike Srpske iz Podružnice Trebinje i mladi pjesnici.

Poetski čas održan je u Gimnaziji "Jovan Dučić", a u programu su učestvovali književnici Radoslav Milošević, Olgica Cice, Suzana Ljepava i Svetlana Buđen, te mladi pjesnici Doroteja Radanović i Milica Makitan.

Književnik Olgica Cice rekla je novinarima da su se odlučili za poetski čas s obzirom na to da znaju da u Gimnaziji postoje talenti, te su željeli da uspostave kontakt s njima kako bi im ulili samopouzdanje i pomogli da objave knjige.

"Već su pokazali rezultate i bilo bi šteta da im ne pružimo ruku. Nekoliko nas je došlo da ih podrži i ohrabri, da nastavimo taj Dučićev put koji je divan, jer Trebinje važi za grad kulture, a ova Gimnazija nosi njegovo ime", istakla je Cice.

Učenica trećeg razreda Gimnazije Marina Mučibabić rekla je da je u okviru ovog poetskog časa bila muzička pratnja, te da joj je drago da je imala priliku da učestvuje u programu.