Uhapseni.jpg

Pet osoba uhapšeno je u okviru policijske akcije ”Window" usmjerene na razbijanju kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, organizovano obijala kuće i stanove širom Republike Srpske odakle su krali novac i vrijednije predmete!

U MUP Republike Srpske navode da je akcije u toku, te da se vrše pretresi na više lokacija širom Srpske. U akciji učestvuju Uprava za organizovani kriminal MUP-a Srpske i policijske uprave Gradiška, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i IStočno Sarajevo.

”Akcija ”Window" se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a kako Glas nezvanično saznaje uhapšeno je pet osoba i to Sreten Simić, Boris Simić ,Branislav Miličić, Darko Jokić i Dejan Mijatović. U toku su pretresi na više lokacija širom Srpske”, navode u MUP-u Srpske.

Dodaju da je uhapšena grupa osumnjičena za 12 krivičnih djela teške krađe. Međutim, sumnja se da je broj provala koje su počinili daleko veći, ali da oštećeni prijavili nisu prijavili, prenosi ATV.

”MUP Republike Srpske poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u njihove stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122”, navode u MUP Srpske.

Nakon završenih pretresa i izvršene kriminalističke obrade  osumnjičeni će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.