policija rs.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 26. januara 2024. godine, u Bileći izvršili pretres na dvije lokacije kojom prilikom su pronašli više pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije, ukupne bruto mase 293 gr. koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, tri pištolja, jednu lovačku pušku, jednu poluautomatsku pušku i 130 komada metaka različitog kalibra.  

Naime, sprovodeći planske aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga policijski službenici su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili pretres kuća, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice inicijala P.M. kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto: više pakovanja bijele praškaste materije, ukupne bruto mase 293. gr., koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain, tri pištolja, jednu lovačku pušku i 117 komada metaka različitog kalibra.

Lice je lišeno slobode i sprovedeno na kriminalističku obradu u prostorije Policijske uprave Trebinje.  

Takođe, izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi lice inicijala M.B. kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto: jedna poluautomatska puška i 13 komada metaka.  

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo da se protiv lica inicijala P.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a protiv lica inicijala M.B. da se podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.