Prijem kk leotar2.jpg

Uspjesi koje Košarkaški klub /KK/ Leotar bilježi godinama unazad kako u seniorskoj, tako i u svim uzrasnim kategorijama ne bi bili mogući bez značajne podrške Grada Trebinja i privrednih društava iz javnog i realnog sektora, rekao je predsjednik Upravnog odbora ovog sportskog kolektiva Milutin Mastilović na prijemu koji je za delegaciju kluba upriličio gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ovom prilikom istaknuto je da će KK Leotar uložiti maksimalne napore da kao finalista Kupa Republike Srpske organizuje finalnu utakmicu u Trebinju što bi bila prava poslastica za ljubitelje košarke u gradu na Trebišnjici, s obzirom na to da je protivnik „Borac“ iz Banjaluke, a dueli ove dvije ekipe već godinama nose epitet „Srpski El klasiko“.

Sportski direktor KK Leotar Vladimir Aleksić naveo da bi svima u klubu bila velika čast da organizuju finale najmasovnijeg takmičenja u Republici Srpskoj, ugoste ABA 2 ligaša, i tako pokažemo da je Trebinje grad sporta, a prvenstveno košarke.

Gradonačelnik Mirko Ćurić kazao je da su
sportisti najbolji tebinjski ambasadori i da se Grad maksimalno trudi da svim spirtskim kolektivima bude na usluzi kako finansijski, tako i logistički.

"Trudićemo se da u narednom periodu stvorimo što bolje uslove za rad sportista kako bi se stvorila dobra baza u samom gradu. Posebno bih pohvalio KK Leotar koji je ove godine angažovao svih 12 domaćih igrača u seniorskom timu, dok u mlađim selekcihama trenira više od 150 djece, što je pravi put kojim želimo da se razvija sport u Trebinju", kazao je Ćurić.

Prijem kk leotar1.jpg