Izlozba radova nine milinic lojovic4.jpg

U galeriji Kulturnog centra je otvorena deveta samostalna izložba radova Nine Lojović Milinić, akademskog slikara iz Trebinja, pod nazivom “Umjetnost naslućivanja”.

Izložba se sastoji od po 20 slika rađenih tehnikom akril na platnu i kolaža, nastalih u proteklih pet godina.

Lojović Milinić stiče da je ovo njena četvrta izložba u voljenom gradu u kojem je rođena i da je velika odgovornost izlagati pred trebinjskom publikom.

"Veliko je zadovoljstvo, privilegija, ali i ljubav je izlagati u svom gradu. Uvijek se na otvaranjima ima malo pozitivne treme. Za svaku temu može se reći da sama umjetnika pronađe to jest na neki se način nametne. Slike koje su rađene, akril na platnu, imaju dvije tematike. Jedna se odnosi na materinstvo, majčinstvo, na taj porodični odnos koji se gradi i koji je jedinstven, a gradi se u porodici između majke i djeteta. Drugi dio odnosi se na naše nasljeđe, arhitekturu iz perioda 16. i 17. vijeka u kombinaciji sa modernom arhitekturom. Sve je to protkano arhitekturom koja se danas nalazi u Trebinju, ali i našom pravoslavnom arhitekturom koja i danas prkosi vremenu", rekla je Lojovićeva.

Izlozba radova nine milinic lojovic2.jpg

Prema njenim riječima, sama arhitektura je priča o čovjekom postojanju bez obzira na to što nema figura na slici jer sama arhitektura je na neki način zamjena za čovjeka i svjedoči o istoriji.

Izložba je dostupna posjetiocima u narednih 15 dana.

Izlozba radova nine milinic lojovic3.jpg

Izlozba radova nine milinic lojovic1.jpg