palata rs.jpg

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić izjavio je da na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Radovanom Viškovićem nije razgovarano o smanjenju najniže plate od 900 KM, već da se traže rješenja.

Trivić je rekao novinarima da je dogovoreno da se u saradnji sa Vladom traži koja preduzeća imaju najveće probleme u poslovanju zbog najniže plate i da se nađu najbolja rješenja.

"Vlada je shvatila koje probleme privrednici imaju i dogovorili smo da u narednih pet do sedam dana radimo na rješenju tih problema. Nismo pričali o smanjenju najniže plate, o tome ćemo pričati u nekom budućem vremenu ako za to bude postojala mogućnost", izjavio je Trivić nakon sastanka u Palati Republike.

On je dodao kako pretpostavlja da će Vlada u narednom periodu razgovarati i sa sindikatom i da će kroz tripartitni dijalog doći do konačnog rješenja.

Predsjedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u Srpskoj ostaje najniža plata od 900 KM.

"Tragamo za konkretnim privrednim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli da imaju probleme u poslovanju. Moraće da dokazuju da imaju taj problem i država će sa njima te probleme rješavati", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sastanaka sa privrednicima i predstavnicima Vlade.

Dodik je istakao da Republika Srpska želi da sačuva kvalitetna radna mjesta, ali ne na uštrb njihovog gubitka i poslodavaca koje, kako je rekao, veoma cijeni i poštuje, jer daju doprinos razvoju Srpske, prenosi Srna.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su premijer Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, kao i predstavnici Privredne komore i Unije poslodavaca Srpske.