Droga kondomi.jpg

Njemačka policija uhapsila je 39-godišnjeg hrvatskog državljanina na graničnom prelazu Herbranc jer je kod njega pronađena droga.

Njemačka policija je u saopštenju navela da je Hrvat, kome je ranije izrečena zabrana kretanja u EU, pokušao međugradskim autobusom ilegalno ući u Njemačku, prenose lokalni mediji.

"Policajci su u donjem vešu 39-godišnjaka pronašli veću količinu kokaina. Muškarac je na zahtjev državnog tužilaštva u Kemptenu priveden istražnom sudiji, a potom mu je određen pritvor", piše u saopštenju njemačke policije.

U saopštenju se dodaje da je policija tokom pretrage u donjem vešu Hrvata pronašla 160 grama kokaina, od čega je dio droge bio upakovan u kondome. Hrvat je predat carini i moraće odgovarati zbog pokušaja neovlaštenog ulaska u zemlju i kršenja zakona o opojnim drogama, a droga je zaplijenjena.

Kako je saopšteno, imigracijska kancelarija u Minhenu je Hrvatu 2017. ukinula pravo na slobodu kretanja u EU zbog krivičnih djela povezanih s drogom te ga je deportovala u Hrvatsku krajem 2018. godine, prenose Nezavisne novine.