Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Najava: Svetosavske svečanosti u Trebinju

Svetosavska akademija trebinje 20233.jpeg

Dvodnevna tradicionalna manifestacija Svetosavske svečanosti u Trebinju, biće upriličena u petak 26. i subotu 27. januara, u Kulturnom centru Trebinje.

Kako je najavljeno, centralni događaj manifestacije Svečana akademija, biće održana u petak, 26. januara, od 20 časova.

 Prema riječima Slađane Skočajić, načelnika Odjeljenja za kulturu Grada Trebinja, na akademiji će nastupiti priznati umjetnici iz regiona ali i kulturni poslenici iz Trebinja.

„U bogatom kulturno-umjetnčkom programu će uobičajno učestvovati gosti, poznati umjetnici iz regiona, među kojima nam ove godine, iz Beograda dolaze: Vjera Mujović, glumica Narodnog pozorišta, Aleksandar Dunić, prvak Pozorišta na Terazijama, Milan Malbaša, dramski umjetnik, Snežana Savičić, primadona Opere Narodnog pozorišta, kao i Nevena Živković, klaviska pratnja“, navodi Skočajićeva.

Prije Svečane akademije, u okviru Svetosavskih svečanosti, biće otvorena izložba Nine Lojović Milinić iz Trebinja.

Učesnici programa Akademije su i trebinjski horovi, recitatori i vokalni solisti iz trebinjskih osnovnih škola i Muzičke škole.

„Nastupiće i domaće snage, trebinjski horovi „Tribunia“, hor Muzičke škole i „Bubamarac“, kao i Milisav Sukonjica, bariton, Aleksandra Rajković, etno vokal, te učenici Muzičke škole - duo Milica Rajković i Lana Perović, te Marina Mučibabić i Ivana Pešić. U programu će učestvovati i Anja Đurić, etno vokal, i Sofija Brborić i recitatori: Milica Cerovina i Sara Ilić, iz Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“, Ivo Karadžić Neveš, Milica Vuković i Kristina Ćorluka iz Osnovne škole „Vuk Karadžić““, dodaje ona.

Na akademiji će biti uručene Svetosavske nagrade, priznanja zaslužnim prosvjetnim radnicima, koja će ove godine, odlukama Skupštine grada, biti dodijeljena: Miroslavki Mici Milošević, profesoru biologije u Centru srednjih škola Trebinje, Divni Spaić, profesoru engleskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Jovan Dučić“ Trebinje, Stani Ćuk, nastavniku biologije i hemije u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ Trebinje, Mileni Vico, pedagogu i pomoćniku direktora u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje kao i posthumno Stevanu Vukomanoviću, nastavniku razredne nastave, pomoćniku direktora i direktoru u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Trebinje.

Svetosavske svečanosti biće nastavljene u subotu 27. januara, Svetom liturgijom, koja će biti služena od devet časova u Sabornom hramu. Proslava Svetog Save, školske slave, biće nastavljena od 11:30 časova, lomljenjem slavskog kolača i prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Domaćin ovogodišnje proslave je Osnovna škola „Vuk Karadžić“.

Organizatori Svetosavskih svečanosti su Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje.

 

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja