karan kostresevic.jpg

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da je zadovoljni stanjem u Policijskoj upravi Trebinje, koja je riješila brojne predmete iz ranijeg perioda.

Karan je dodao da na području Policijske uprave Trebinje nema ekscesa, niti bezbjednosnih situacija koje bi izmakle kontroli, za razliku od prethodnih godina.

"Ova policijska uprava riješila je brojne predmete iz ranijeg perioda, poput eksplozija pod automobilima i ugrožavanja bezbjednosti", rekao je Karan novinarima u Trebinju, gdje je prethodno održan prošireni kolegijum ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Karan je istakao da bez obzira što nema takvih pojavnih oblika, policija mora da vlada svim bezbjednosno interesantnim licima i podacima koje eventualno mogu uticati na stanje bezbjednosti.

"Specifičnost ove policijske uprave je blizina drugim državama i trasama kriminaliteta koje traju 20-ak godina, pa je ovo izazovno područje", rekao je Karan.

On je pojasnio da kada se kaže da je bezbjednost dobra, to ne znači da se sjedi skrštenih ruku, navodeći da se mnoge aktivnosti MUP-a ne vide i ne treba da se vide da bi se preduprijedile neke stvari.

Na pitanje da prokomentariše ranije prijetnje novinarki Nataši Miljanović Zubac iz Trebinja i njenu bezbjednost, Karan je rekao da u MUP-u postupaju objektivno, zakonito i prema svima isto i da će pokušati i po tom pitanju da urade sve u skladu sa njihovim nadležnostima.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je da MUP toj novinarki, kao i svima u Srpskoj garantuje bezbjednost i da joj se pružaju određene mjere zaštite, koje su procijenile stručne službe MUP-a.

On je dodao da postoji nulta stopa tolerancija na kriminalitet i korupciju u MUP-u i da niko nije zaštićen.