Milorad dodik.jpg

Poslovanje u Republici Srpskoj nije i neće biti ugroženo, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na društvenoj mreži "X".

"Samo nemojte prijetiti. Želimo da naši privrednici uspješno posluju, ali to ne može ići preko leđa radnika i populističke izjave koje imaju prizvuk ucjene ne mogu pomoći nikome. Oni koji misle da im je bolje u FBiH i time prijete, slobodno im je putovanje, a mi im ni prijetnju time nećemo oprostiti!", poručio je Dodik privrednicima.

On je istakao da institucije uvažavaju zabrinutost dijela privrednika zbog primjene odluke o najnižoj plati, te da će u narednim danima okupiti predstavnike poslodavaca.

"Onima čije poslovanje ova odluka dovodi u pitanje biće pružena pomoć. Dešavanja na globalnom planu utiču na sve ono što se dešava u Srpskoj, dijelimo njihovu zabrinutost, ali isto tako mora da postoji i svijest o važnosti očuvanja domaće radne snage. Ova odluka zadržaće naše radnike i omogućiti im dostojanstven život. Svako mora imati uslove da ostvari pravičnu naknadu za svoj rad i to je nešto što ni u poslovnom sektoru ne smije biti ignorisano", napisao je Dodik i dodao da će Republika Srpska će subvencionisati one čije poslovanje je ugroženo.

"A one koji pokušavaju da iskoriste ovakvu situaciju kako bi dodatno profitirali i izbjegli da korektno plate svoje radnike podsjećam da Srpska i dalje pruža najbolje uslove za poslovanje. Recimo samo i ovaj put da je električna energija u Republici Srpskoj jeftinija nego u FBiH za 20 odsto. Dakle, cijena struje i dalje je na najnižem nivou, postoje brojne olakšice koje dajemo. Razgovaraćemo s poslovnom zajednicom i naći rješenje", naveo je Dodik i zaključio da će biti razmotren i nivo neoporezivog dohotka.