Dobitnici priznanja.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je danas da su najbolji ambasadori Trebinja dobitnici priznanja koja im je uručio predsjednik predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike.

Ćurić, koji je danas u Gradskoj upravi upriličio prijem za četvoro pojedinaca i predstavnike dvije javne ustanove, rekao je novinarima da ova priznanja još više vežu za Republiku Srpsku, te da dobitnici nagrada stvaraju još jače i čvršće temelje Srpske.

"Iz Trebinja je više ljudi dobilo nagrade - iz oblasti kulture, sporta, učenici, nastavnici i profesori i to je na ponos grada Trebinja. Ovo nisu nagrade pojedinaca, već Trebinja i oni su pravi ambasadori Trebinja u Republici Srpskoj i regionu", rekao je Ćurić i uputio im veliku zahalnost.

Dobitnik priznanja "Sveti Stefan" učenica trebinjske Gimnazije Dorotea Radanović rekla je novinarima da joj je ovo priznanje veoma znači, jer je to pokazatelj dosadašnjeg truda i rada, ali i podstrek za nastavak.

"Trud i rad se uvijek isplate, ova nagrada to i pokazuje da sve ono što se radi s ljubavlju i iskreno na kraju urodi plodom", rekla je Radanovićeva, izrazivši zadovoljstvo što su dobitnici priznanja prepoznati na republičkom, ali i lokalnom nivou.

Medicinska sestra trebinjske Bolnice Zdravka Jevtić, koja je dobitnik Medalje zasluga za narod, rekla je novinarima da joj ovo priznanje znači mnogo, nakon 42 godine radnog staža u zdravstvu.

"Ne može se opisati koliko ta nagrada vrijedi. Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali moj rad, počevši od 1991. godine kad sam došla u Trebinje, do današnjeg dana", rekla je Jevtićeva i zahvalila predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Srpske i svima koji su učestvovali u dodjeli priznanja.