policija rs.jpg

Требињац Н.П. оштетио је једну бензинску пумпу у Требињу за око 60.000 марака, јер им је чеком без покрића платио гориво, за који је знао да нема готовинску позадину на рачуну.

"Лице иницијала Н.П. је као оснивач и одговорно лице у једном привредном субјекту потписало уговор са другим привредним субјектом и као гаранцију за плаћање доставило мјеницу на лимит од 60.000 КМ и валуту плаћања до 45 дана, иако је знало да неће моћи подмирити обавезе према другом привредном субјекту”, саопштено је у Полицијској управи Требиње, гдје су прецизирали да је причињена штета оштећеном 59.187,70 КМ.

У полицији су навели и то да је Н.П. починио кривична дјела издавање чека или средстава безготовинског плаћања без покрића из члана 277. Кривичног законика Републике Српске у стицају са кривичним дјелом превара у привредном пословању из члана 272 а Кривичног законика Републике Српске.

Службеници Полицијске управе Требиње су против Н.П. за ова кривична дјела поднијели извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу.