Policija rs.jpg

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u 2023. evidentirano je za 8,4 odsto više krivičnih djela nego u 2022, stanje bezbjednosti u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou, uprkos preduzetim aktivnostima, ali je ukupna bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, rekao je danas načelnik Uprave Siniša Laketa.

Laketa je naglasio da je u prošloj godini realizovano nekoliko operativnih akcija, napominjući da je u akciji "Oganj" rasvijetljena većina paljevina koje su se desile tokom 2021. i 2022. godine.

Predstavljajući rezultate rada Uprave u prošloj godini, Laketa je naveo da je u prošloj godini evidentirano 270 krivičnih djela.

"Većina teških krivičnih djela su rasvijetljena", rekao je Laketa novinarima.

Laketa je istakao da će biti nastavljen rad na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja, naročito u saradnji sa "Putevima Republike Srpske" na onim trasama koje su ocijenjene kao kritične.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković rekao je da je, kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, evidentirano 377 saobraćajnih nezgoda ili za 17 više nego u 2023. godini.

Janković je naveo da je u prošloj godini zabilježeno 288 narušavanja javnog reda i mira što je za 20 više ili za 8,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Ljubomir Supić rekao je novinarima da je ova Uprava u prošloj godini zabilježila 270 krivičnih djela.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 91,8 odsto", naveo je Supić.