Fk leotar konferencija.jpg

Na stadionu u Policama održana je konferencija za medije povodom nastavka takmičarske sezone na kojoj su govorili predsjednik Upravnog odbora FK "Leotar" Rajko Mičeta, sportski direktor Siniša Berdović, trener Oleg Ćurić, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor ERS Luka Petrović.

Mičeta j3 naglasio da su izmirena sva dugovanja FK "Leotar", a u narednom periodu predstoji realizacija infrastrukture.

"U partnerstvu sa Gradom i Fudbalskim savezom Republike Srpske ušli smo u izgradnju reflektora, a isto tako i pomoćnog stadiona sa vještačkom travom. Kad smo došli u klub, prije 18 mjeseci, zatekli dugove za poreza i doprinosa od 284.000 KM te mogu reći da smo krajem prošle godine sva dugovanja prema državi i igračima izmirili. Na taj način u drugi dio Prvenstva Republike Srpske ulazimo bez dugovanja kao zdravo tkivo koje u narednom periodu treba da nadograđujemo", rekao je Mičeta.

On je kazao da više od 90 odsto sponzorstva kluba ide od strane Grada i ERS.

"To je neodrživo na duže staze i uradićemo sve da uključimo privredne subjekte grada i ljude dobre volje koji žele da ulažu u sport i na taj način da rasteretimo sponzorstva iz grada i energo sektora", dodao je Mičeta.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je istakao da se nada da će fudbalska sezona biti uspješna.

"Fudbalski klub je jedan od članova Sportskog društva Leotar i svi klubovi koji ostvare dobre rezultate će biti podržani i od Grada i od energetskog sektora. Dobro bi bilo da se privredni sektor Trebinja, Hercegovine i Republike Srpske što više uključi u sport ne samo zbog profesionalnih sportista već zbog naše djece", kazao je Ćurić.