Donatprsko vece manastir svetog georgija zupci3.jpg

U Manastiru Svetog Georgija na Braveniku na Zupcima održano je donatorsko veče na kome su sva prikupljena namijenjena za izgradnju i opremanje manastirskog konaka

Tokom donatorske večeri prikupljeno je nešto više od 70.000 KM, a sredstva neophodna za kompletan završetak radova na konaku iznose oko 350.000 KM.

Iguman manastira Svetog Georgija Vasilije zahvaljujući se vjernom narodu okupljenom na donatorskoj večeri istakao je da je najvažnije da živimo na hrišćanski način.

„Slava Bogu, počeli smo da radimo i na nama je da zajednički sve i završimo i obnovimo ovu svetinju i da služi toj svrsi, a to je osvešćenje nas samih, naših duša i što je najvažnije da živimo na hrišćanski način. Mnogi od vas su dolazili u manastir Zavalu tako da smo i tamo obnavljali naše duše. Koliko ko može da pomogne neka pomogne. U novcu, u radosti, u nekom fizičkom radu i samo tako ćemo svi skupa obnoviti manastir kao i ostale svetinje. Znate, Gospod obnavlja svetinje. I Gospod će da daje ako ima kome i on će uvijek dati. Gospod uvijek otvara put i u svakom Jevanđelju i uvijek riješi problem. Mi živimo sa Hristom i vodimo računa o duši. Na prvom mjestu je duša i važno je da pomažemo svetinjama, i uopšte, obnavljajući svetinje — obnavljamo naše duše. Ali za naše monaško bratstvo ubuduće neophodno je da imamo pristojne uslove za život i molitvu. Za sve treba veliki podvig i velika vjera i ja vjerujem da je mi imamo“, rekao je iguman manastira Svetog Georgija Vasilije.

Donatprsko vece manastir svetog georgija zupci2.jpg

Pred neimarima su obimni i zahtijevni radovi. Neophodno je uraditi građevinske radove, opremanje konaka, ali i izraditi staze oko manastira, česmu, opremiti manastirsku crkvu i niz preostalih radova, ali Iguman Vasilije i brojni narod vjeruje da će sredstva uskoro biti prikupljena.

Svi vjeruju da će Manastir Svetog Georgija na Braveniku postati i ostati mjesto sabornosti vjerujućeg naroda Zubaca, Trebinja i cijele Hercegovine.

U prigodnom programu nastupali su guslari Srđan Vukalović i Aleksa Ćurić te etno pjevačica Marija Ratković.

Donatprsko vece manastir svetog georgija zupci4.jpg

Donatprsko vece manastir svetog georgija zupci4.jpg