Zdravka jevtic.jpg

Zdravka Jevtić, glavna medicinska sestra Odjeljenja za urologiju odlikovana je medaljom zasluga za narod koju dodjeljuje predsjednik RS Milorad Dodik, povodom devetog januara, Dana Republike Srpske.

Tim povodom direktor Bolnice Trebinje, Nedjeljko Lambeta i Zdravkine kolege sa Odjeljenja za urologiju su organizovale prijem i uručile joj cvijeće uz zahvalnost što je sve ove godine dostojanstven i vrijedan radnik i divan kolega.

Zdravka je istakla da joj mnogi znači što je njen rad i požrtvovanost prepoznat od strane uprave i što je predložena za ovu nagradu.

Ona je veoma skromna i ne voli da priča puno o sebi, ali njena djela govore mnogo više. Zdravka je u toku rata bila na ratištima, na Bobanima na prvoj liniji, u Bileći kao i na Treskavici 45 dana.

„Ovaj posao mora da se voli, ako ga volite onda možete biti vrhunska medicinska sestra. Ono što bukvalno opisuje sestru. Da se daje nesebično i da voli. Imala sam teške periode, ali ćemo to ostaviti u prošlosti. Biti medicinska sestra je human posao i znam da će mlađe koleginice biti dobre sestre. Imam vjeru i nadu da će krenuti našim stopama“, kazala je sestra Zdravka.

Nedjeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje kaže da je ova nagrada velika čast za ovu zdravstvenu ustanovu i velika satisfakcija za dalji rad.

„Hvala predsjedniku Dodiku i njegovim saradnicima koji su prošle godine tražili da damo prijedlog za jedno istaknuto ime. I mi smo naravno predložili Zdravku koja je učestvovala u stvaranju RS kao aktivni pripadnik Vojske RS, poslije toga bila glavna sestra Bolnice Trebinje, a sada je glavna sestra Odjeljenja za orulogiju, jednog od najtežih i najkvalitetnijih odjeljenja. Naša obaveza je da to cijenimo i da mlađi uče od njih. Ona prva dolazi na posao i posljednja ide kući. To dovoljno govori o njenim kvalitetima“, ispričao nam je direktor Lambeta.

Zdravkina koleginica, Nada Šarović ima samo riječi hvale o njoj. 

„Ona pripada grupi sestara koje malo pričaju a djelima govore o sebi i svojoj profesionalnosti. Zdravka je uvažena koleginica i izuzetan radnik. Ja sam 37 godina u zdravstvu i zaista je čast što imam priliku da sa njom radim“, zaključila je Šarović.