Hapsenje kokain.webp

Хапшење возача из Босне и Херцеговине (51) у чијем се тзв.“тројанском контејнеру” крило 19 кријумчара био је јасан сигнал за низоземску полицију, која је одмах кренула у акцију и у року од пар дана у луци Ротердам пронашла испоруку од 600 килограма кокаина из Еквадора.

“Само присуство толиког броја ситних дилера, пронађених у контејнеру бх. возача, а који су обучени да изнесу дрогу из простора луке, био нам је јасан сигнал да се у луци Ротердам сигурно налази нека већа пошиљка дроге, коју је требало изнијети ван луке. Тада смо кренули у акцију и скенирали све и један контејнер у луци и пронашли 600 килограма кокаина у контејнеру са бананама који је дошао из Еквадора”, стоји у саопштењу низоземског тужилаштва, у којем се додаје да је дрога пронађена прексиноћ те да је већ уништена.

Подсјетимо, припадници ротердамске полиције и низоземске царине прије пар дана извели су опсежну акцију у луци Ротердам када су у контејнеру који је превозио држављанин БиХ пронашли 19 особа, а који су требали да уђу у подручје луке како би преузели испоруку дроге.

Од 19 особа, њих шест је нило малољетно, а најмлађи ухапшени има 14 година. Међу њима је била и једна дјевојка.

Сви они су били сакривени у тзв. "тројанском контејнеру", који је обично празан, а који се користи да се нарко дилери прокријумчаре у луку одакле узимају испоруке дроге које се налазе у другим контејнерима.

Некада ови дилери у тим контејнерима проведу и по неколико дана, а онај ко их превози, обезбјеђује им вреће за спавање, хигијенске потрепштине и храну.