Vaterpolo.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je organizovao prijem za predsjednika UO Vaterpolo saveza BiH Branimira Butigana i predsjednika saveza RS Slobodana Grahovca povodom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-19, koje će se održati u Trebinju od 15. do 17. marta.

„Ističem zahvalnost gradonačelniku na velikoj podršci. Danas je bio prvi sastanak i odredili šta je čiji zadatak i kako da predstavimo Trebinje i BiH na najbolji mogući način. Ipak će doći preko sto sportista, roditelja, navijača. To je značajan događaj i učinićemo sve da bude na ponos gradu i našoj zemlji“, rekao je Butigan.

Slobodan Grahovac, predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske je kazao da vaterpolo u RS ima velike šanse za razvoj a Trebinje može postati najznačajnija destinacija za održavanje najvećih takmičenja.

„Ozbiljne zemlje dolaze u Trebinje i siguran sam da će naići na dobre domaćine. Nema mjesta politici samo dobroj igri. Ovdje se igrala Liga šampiona, a ona se nikada u istoriji nije igrala u našoj zemlji. To je potvrda da Trebinje ima najveće moguće uslove“, naveo je Grahovac.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić se zahvalio gostima koji su došli na zvaničan sastanak.

„Danas smo zvanično dobili odobrenje, prošli smo sve uslove i sad je sve stvar organizacije i finansija kao i to ko će zvanično igrati u reprezentaciji BiH. Ja sam sa oduševljenjem slušao sve pohvale o našim uslovima i to samo treba prenijeti dalje. Jedini cilj je da se što više djece uključi u sport, da živimo u zdravoj sredini“, istakao je Ćurić.

On je naglasio da je organizovanje Lige šampiona potvrda da Trebinje može da organizuje jedan ovako značajan turnir.