Sastanak podgorica.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Luka Petrović razgovarali su u Podgorici sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Sastanku, čija je tema bila energetski potencijali u regionu, prisustvovali su i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kada je u pitanju energetski sektor, na sastanku je bilo govora o korišćenju hidropotencijala Bilećkog jezera, koje se jednim dijelom nalazi na teritoriji Crne Gore.

"Apostrofirano je da se što prije pronađe rješenje kako bi se dio voda koje se nalaze u Bilećkom jezeru, a pripadaju Crnoj Gori, kao i koncesije u vidu zemljišta koje je potopljeno za potrebnju izgradnje samog jezera, valorizuju na korist opštine Nikšić", poručeno je nakon sastanka.

Tokom sastanka, bilo je riječi i o izgradnji zajedničkih hidroenergetskih objekata, ali i konačnom rješavanju snabdijevanja pitkom vodom Herceg Novog i ostatka Boke kotorske iz pravca Trebinja.