IMG_9418-min-min.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić darivao je danas zlatnikom prvorođenu bebu u 2024. godini u ovom gradu - djevojčicu Danku Grubačić iz Bileće.

Majka prvorođene bebe u Trebinju u 2024. godini Sonja Grubačić iz Bileće rekla je novinarima da je ovo njihovo treće dijete.

"Beba je rođena jutros u 6.12 časova, duga je 54 centimetra, a teška 3.050 kilograma. Prezadovoljna sam uslugom babica i osoblja ovdje u Bolnici, nemam riječi, kako su me sinoć dočekali u kasne sate, savršeno", istakla je Grubačićeva i zahvalila i gradonačelniku za poklone.

Ćurić je čestitao porodici prinovu i istakao zasluge Odjeljenja za ginekologiju i Uprave Bolnice koji su vratili povjerenje u trebinjsko porodilište, te poželio da svaka naredna godina bude još bolja kada je riječ o rođenim bebama.

"Raznim subvencijama i programima koje daju grad Trebinje, Hercegovina i Republika Srpska, a i zahvaljujući dobrim uslovima u Bolnici smatram da će u narednom periodu biti još više beba, a to je ujedno i veći broj đaka", rekao je Ćurić, navodeći da je krajnji cilj da Trebinje ima 50.000 stanovnika.

Načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u trebinjskoj Bolnici Marija Andrić rekla je novinarima da je porod protekao uredno, da su majka i beba dobro.

"U prošloj godini u trebinjskom porodilištu bilo je 266 porođaja, što je više za 44 u odnosu na godinu ranije", navela je Andrićeva i istakla da je u trebinjskom porodilištu uvedena i usluga epidurala.

Direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta čestitao je porodilji rođenje bebe, kao i Odjeljenju ginekologije, navodeći da je u porodilištu u Trebinju prošle godine bilo 20 odsto više poroda u odnosu na 2022. godinu.

"Ove godine tu je i četvoro specijalista, doktorica Marija je pokrenula školu za trudnice u 2023. koja ima odjek u Hercegovini, sve su to benefiti koji govore da trebinjsko porodilište ide naprijed", istakao je Lambeta.

Lambeta je rekao da je cilj za narednih godinu dana proširenje usluga kako pacijenti ne bi odlazili van Hercegovine.