Pacijenti transpirt.jpg

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog-kliničkog centra Republike Srpske danas su uspješno izvršili dva vazdušna medicinska transporta.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je za Srnu da je prvi transport izvršen u prijepodnevnim časovima kada je 76-godišnja pacijentkinja M.Č, nakon završenog operativnog liječenja u Banjaluci, transportovana u matičnu ustanovu na dalje liječenje i rehabilitaciju u Opštu bolnicu Trebinje".

Odmah nakon slijetanja u Trebinju, dodao je Kusturić, tim za vazdušni medicinski transport preuzeo je pacijenta R.Č. /72/ koji je iz trebinjske Bolnice upućen na dalju dijagnostiku i liječenje u Opštu bolnicu u Bijeljini zbog pogoršanja respiratorne insuficijencije i popuštanja srčane slabosti.

Tim za vazdušni medicinski transport uvijek spremno i profesionalno stoji na raspolaganju građanima Republike Srpske što dokazuju i današnja dva uspješno izvršena transporta pacijenata.

Za ove hrabre ljude ne postoje neradni dani, praznici, vikendi, oni su uvijek na časnom i humanom zadatku s ciljem pomoći ljudima i spasavanja njihovih života.

I pretposljednji dan ove godine obilježila su dva uspješna medicinska transporta, kao što je bilo i cijele ove godine koja je na izmaku - uspješno, hrabro, humano, brzo i odvažno.

Na kraju ove, 2023. godine važno je naglasiti da je vazduhoplovno-tehničko osoblje Helikopterskog servisa Srpske zajedno sa ljekarima i tehničarima UKC uspješno izvršilo 72 vazdušna medicinska transporta.

Samo ovi hrabri ljudi znaju koliko je, zahvaljujući njihovoj brzini, spremnosti, obučenosti i profesionalizmu, spaseno ugroženih života. Razvoj i jačanje Helikopterskog servisa Republike Srpske sigurno je jedan od prioriteta institucija u Srpskoj, jer je to tim na koji se može uvijek računati u svim situacijama.