Rezervoar oko1.jpg

Trebinjski "Vodovod" organizovao je danas prezentaciju završetka projekta izgradnje novog rezervoara "Oko" i rekonstrukcije pumpne stanice, u šta je preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" uložilo tri miliona KM.

Direktor trebinjskog "Vodovoda" Miodrag Batinić izjavio je novinarima da je ovim projektom postignuta postojanost sistema, te podsjetio da je ranije postojao stari rezervoar, koji zbog složenosti nije bio održiv u neplanskim ispadima kada je dio grada ostajao bez vode.

"Sada imamo prvu komoru od 2.500 metara kubnih vode, mogućnost izgradnje druge komore. Dobili smo bolje režime koje ćemo upražnjavati", rekao je Batinić ukazujući na značaj ovog projekta za grad.

Batinić je izrazio nadu da će sljedeće godine biti izgrađeni novi rezervoarski kapaciteti "Police" i "Crkvina".

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je grad podržao i ovaj projekat, čiji je cilj napraviti takozvani prsten, kako u slučaju kvara cijeli grad ne bi ostajao bez vode.

Ćurić je rekao da će grad Trebinje pet miliona KM usmjeriti u dva nova rezervoara "Police" i "Crkvina".

Direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Gordan Mišeljić izjavio je da je riječ o prvoj fazi ovog projekta.

"Urađena je jedna komora sa kompletnom infrastrukturom. U ovaj rezervoar može da stane 2.500 metara kubnih vode, u projekat je uloženo tri miliona KM sa PDV-om", rekao je Mišeljić.

Mišeljić je naveo da su se na ovaj korak kao društveno-odgovorno preduzeće odlučili kako bi pomogli gradskom "Vodovodu" da ima stabilniji sistem, te dodao da će se potruditi da u planove ubace i nastavak ovog rezervoara.