Vidikovac mrkonjici2.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je danas gradilište Duhovnog centra u Mrkonjićima gdje je u toku druga faza izgradnje, odnosno kompleksa vidikovac, za koji je sklopljen ugovor vrijedan 1,75 miliona KM sa PDV-om.

Ćurić je rekao novinarima da je Vlada Srbije podržala projekat Duhovnog centra Mrkonjići sa 400.000 evra, Vlada Republike Srpske izdvojila oko 800.000 KM, grad Trebinje 900.000 KM, a "Elektroprivreda Republike Srpske" 600.000 KM.

On je naveo da za završetak ovog kompleksa nedostaje oko 400.000 KM, što je planirano iz kredita 2024. godine.

Ćurić je rekao novinarima da je u trećoj fazi planirana izgradnja parkinga i konaka pored magistralnog puta Trebinje-Ljubinje.

Zoran Porobić, direktor firme "Porobić" koja je izvođač radova, rekao je novinarima da je trenutno u toku priprema platoa za centralne događaje, a do sada je urađen armirano-betonski skelet suterenskog nivoa.

"To je nivo u kome se nalazi galerija, suvenirnica, toaleti. Naš cilj i plan je da u narednih par mjeseci odradimo kompletan armirano-betonski skelet na cijelom kompleksu da bi kasnije ušli u najkompleksniji dio ovog projekta, to su kamenopolagački i kamenorezački dijelovi", naveo je Porobić.

On je dodao da je najreprezentativniji dio ovog projekta kula ili vidikovac, koja će biti visoka 12 metara, na najvišoj etaži planiran je amfiteatar sa velikom binom, dodavši da je rok za završetak 400 dana.

Vidikovac mrkonjici1.jpg