laboratorija aqualab plus trebinje (4).jpg

U laboratoriji Aqualab u Trebinju do kraja ove sedmice na popustu od 20 odsto nalazi se paket analiza "Lipidni status plus glukoza".

Lipidni status čine analize:

UKUPNI HOLESTEROL čija koncentracija u krvi zavisi od načina ishrane, genetskih faktora, funkcije jetre i bubrega kao i hormona;

HDL HOLESTEROL takozvani "dobar holesterol" koji ima zaštitnu ulogu od kardiovaskularnih bolesti i njegova niska koncentracija upućuje na povećan rizik od ateroskleroze;

LDL HOLESTEROL takozvani "loš holesterol" koji predstavlja faktor rizika za razvoj kardiovaskularnih oboljenja i ateroskleroze;

TRIGLICERIDI čiji se povišeni nivoi sreću kod povećanog unosa hranom, stresa, kod uzimanja pojedinih lijekova, šećerne bolesti, oboljenja jetre, hipotireoze, sniženi nivoi triglicerida javljaju se u malnutriciji i malapsorpciji.

Određivanje koncentracije GLUKOZE značajno je u ispitivanju poremećaja metabolizma ugljenih hidrata. Nivoi glukoze u krvi mogu da osciliraju zavisno od fizičke aktivnosti pojedinca kao i vremena koje je proteklo od konzumiranja hrane.

Paket uključuje i analizu faktora rizika i indeks ateroskleroze.

U laboratoriji Aqualab možete da uradite i jednu od 4.000 različitih analiza.

Laboratorija raspolaže sa savremenom opremom i stručnim kadrom koje će svim korisnicima biti na raspolaganju radnim danima od 7.00 do 19.30 sati, a subotom od 7.00 do 14.00 časova.

U ovoj laboratoriji možete da uradite analize iz oblasti biohemije, hematologije, mikrobiologije, genetike, patohistologije.