Nestorovic srbija izbori.webp

„Glas iz naroda“ čije je doktor Branimir Nestorović zaštitno lice (iako nije imenom na listi), osvojio je prema IPSOS-u i CeSID-u 4,8 odsto glasova na izborima u Srbiji.

“Niko nam nije davao šanse. A mi smo ušli u krug četiri, pet najjačih partija u zemlji. Mi smo u kampanji potrošili, do deset dana pred kraj kampanje 12.000 evra“, rekao je Nestorović kada su objavljeni preliminarni rezultati.

„Nemamo koalicioni potencijal i 99 odsto nećemo ulaziti ni u kakve koalicije“, dodao je Nestorović.

Brojanje glasova će se nastaviti, ali je sigurno da će Nestorović preći cenzus i imati svoje predstavnike u Skupštini, prenosi Nedeljnik.rs. Prevazišao je sve rezultate iz anketa i čini se „preuzeo“ najviše glasova Socijalističkoj partiji Srbiji, ali i Zavetnicima i Dverima.

Nestorović je nosilac „novog talasa“ u načinu političkog komuniciranja u Srbiji jer je ostvario popularnost na određenim YouTube kanalima, nije se bavio tradicionalnom kampanjom, a uspeo je da ostvari značajan rezultat.

Njegove političke poruke su antisistemske, Nestorović govori o teorijama zavjere, o tome da su svi ljudi koji imaju plave oči zapravo sa druge planete, ali se njegov rezultat kreće oko pet odsto. Očigledno je I da su brzo zaboravljeni njegovi neodgovorni istupi na početku pandemije koronavirusa.