Djeca.jpg

Učenici Osnovne škole "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški" donirali su Fondaciji "Sveti Vukašin" pakete osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Učiteljica u Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški" Nataša Ružić je naglasila da je dvadesetak učenika od prvog od devetog razreda došlo u Fondaciju da se upozna sa njenim radom.

"Naša škola je učestvovala u akciji prikupljanja osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu onima kojima je to najpotrebnije. Učenici, nastavnici i roditelji su se odazvali akciji, a ona je trajala od 27. novembra do danas. Prikupilo se dosta sredstava, hrane i hvala svima. Mi smo i prethodnih godina bili aktivni, ali akcenat je bio na slatkišima, dječijim paketićima, ali ove godine shodno potrebama porodica odlučili smo da to budu životne namirnice i sredstva za higijenu", rekla je Ružić.

Ispred Fondacije "Sveti Vukašin" Nikola Đurasović se zahvalio svima koji su učestvovali u akciji.

"Ove godine došli smo na ideju da umjesto slatkiša skupimo osnovne životne namirnice za sve one kojima je to potrebno. Drago mi je da se mijenja svijest svih naših sugrađana i djece u koje treba ulagati jer je to naše najveće bogatstvo", istakao je Đurasović.