futsal-biznis-liga-trebinje.jpg

Subota i nedjelja su uvijek rezervisane za sportske događaje, a ovog vikenda u Sporskoj dvorani "Miloš Mrdić" igraće se ženska i muška košarka, rukomet i futsal.

Donosimo sportski raspored.

Nakon tri utakmice koje su odigrali u četiri dana (dvije na Open Balkan liga u Sjevernoj Makedoniji, pobjeda i poraz i u povratku protiv ŽKK "Igman" pobjeda u prvenstvu), ŽKK "Leotar 03" dočekuje u 9. kolu Prvenstva BiH ekipu ŽKK "Lavovi" iz Brčkog.

Trebinjke su dobro krenule, ali su doživjele tri poraza zaredom ("Jumper", "RMU Banovići" i "Orlovi") i očekuju da će im uspjeh iz Sjeverne Makedonije i Istočne Ilidže donijeti dodatnu snagu u meču protiv ekipe iz Brčkog.

S druge strane, na tabeli su 'Lavovi' na drugom mjestu i imaju samo jedan poraz od prvoplasirane ekipe ŽKK "Orlovi" i dolaze po pobjedu u Trebinje.

Na igračicama Kuzmanović, Milaković, Lalović, Dostinić, Savić, Ignjatić je da zaustave Estefani Fajardo, Jelenu Lazarević, Tamaru Šarenac, Ivu Karišik, Saru Đokić, Yarelli Padilla...i da dođu do npove pobjede.

Igračice i uprava pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu i da svojim navijanjem pomognu "malene" da uknjiže novu pobjedu.

Utakmica se igra u subotu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 14.30 časova.

Rukometaši Leotara nakon poraza u Maglaju dočekuju RK "Vogošća". Pogled na tabelu govori da je domaćin šesti sa 11 bodova, a gosti su treći sa 14 bodova.

Treba naglasiti da su utakmice ovih protivnika uvijek interesantne za gledanje, a ekipa iz Vogošće je bila u EHF Kupu kao i Leotar, ali će da prezimi i na proljeće će čekati novog protivnika.

Gosti su u prošlom kolu porazili RK "Borac" iz Banjaluke tako da Đapo, Grujić, Ombaša, Memić, Šestan, Burić, Baraković... dolaze na krilima pobjede željni još jednog trijumfa. Da li će im to uspjeti i da li će im trener domaćina Dragiša Koraćević sa svojim igračima "postaviti zamku" vidjećemo u subotu.

Utakmica se igra sa početkom u 17.00 časova.

Nakon dobre i neizvjesne igre tokom više od 30 minuta, košarkaši Leotara su u Banjaluci doživjeli poraz od ekipe KK "Borac".

U 11. kolu Prvenstva BiH dočekuju KK "Spars" iz Sarajeva. Gosti imaju jednu pobjedu više šest u odnosu na domaćina pet i nalaze se na četvrftom u odnosu na Trebinjce koji su šesti na tabeli. Ovo je i posljednje kolo jesenjeg dijela.

Utakmica je od velikog značaja za obje ekipe, i tim koji pobijedi će se dodatno približiti borbi za Ligu 6.

Početak je u 19.30 časova.

Nedjelja je rezervisana za derbi 9. kola Druge futsal lige Republike Srpske grupa jug gdje KMF "Akademac" dočekuje gradskog rivala KMF "Zahumlje".

Treći na tabeli sa 18 bodova je domaćin prvoplasiranoj ekipi Zahumlja (bolja gol razlika u odnosu na KMF "Kalinovik"), a koja ima samo bod više. To će biti utakmica puna neizvjesnosti i preokreta, jer se svi igrači poznaju u dušu, mnogi od njih igrali su zajedno, druže se međusobno, a nedavno je u Kupu Republike Srpske Akademac bio bolji od Zahumlja rezultatom 3:2.

Sve ovo je dobar razlog da dođete u nedjelju i da uživate u odličnoj utakmici kako najavljuju iz oba tabora.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 16.30 časova.